banner!!

Free Image Hosting

Sunday, August 24, 2008

Tentang Seseorang



Kulari ke hutan kemudian menyanyiku
kulari ke pantai kemudian teriakku
sepi, sepi dan sendiri
aku benci

Aku ngin bingar
aku mau di pasar
bosan aku dengan penat
dan enyah saja kau pekat
seperti berjelaga
jika ku sendiri

Pecahkan saja gelasnya
biar ramai
biar mengaduh sampai gaduh

Ah...ada malaikat menyulam
jaring laba-laba belang
di tembok keraton putih
kenapa tak goyangkan saja loncengnya
biar terdera

Atau aku harus lari ke hutan
belok ke pantai .........

Friday, August 22, 2008

Ada yang tau siapa pencipta puisi ini?

perempuan datang atas nama cinta
bunda pergi karena cinta
digenangi air racun jingga adalah wajahmu
seperti bulan lelap tidur di hatimu
yang berdinding kelam dan kedinginan
ada apa dengannya
meninggalkan hati untuk dicaci
lalu sekali ini aku lihat karya surga dari mata seorang hawa
ada apa dengan cinta
tapi aku pasti akan kembali
dalam satu purnama
untuk mempertanyakan kembali cintanya
bukan untuknya bukan untuk siapa
tapi untukku
karena aku ingin kamu
itu saja

hahaha... ada yg masih inget puisi ini dibacakan di film apa?

Tuesday, August 12, 2008

Twentysomething

After years of expensive education, a car full of books and anticipation, I’m an expert on Shakespeare and that’s a hell of a lot, but the world don't need scholars as much as I thought. Maybe ill go travelling for a year finding myself or start a career. I could work for the poor though I’m hungry for fame we all seem so different but we're just the same. Maybe ill go to the gym, so i don't get fat, are things more easy with a tight six pack? Who knows the answers? Who do you trust? I can't event separate love from lust. Maybe I’ll move back home and pay off my loans, working nine to five answering phones. Don't make me live for my friday nights, drinking eight pints and getting in fights.
I don't want to get up, just let me lie in, leave me alone, I'm a twenty something. Maybe i'll just fall in love that could solve it all, philosophers’ say that that’s enough, there surely must be more.
Love ain’t the answer nor is work, the truth alludes me so much it hurts. But I’m still having fun and i guess that's the key, I’m a twenty something and ill keep being me.
I’m a twenty something. Let me lie in, Leave me alone. I’m a twenty something.

Hari indah setelah hari senin

saya kembali pemirsa dalam blog yang berjudul Angga The Great ini. hari ini hari selasa, hari yang indah setelah hari senin. mau tau kenapa? gue hari ini belajar cuma sekali. jam pertama gue elektro, cuma nyolder-nyolder dioda dan lainnya buat ngelanjutin yang minggu lalu. abis selese pelajaran elektro, gue masuk ke kelas buat nunggu guru musik. tapi ternyata gurunya ga dateng ke kelas, mungkin dia lagi ngajar buat yang paduan suara 17an nanti. gue udah seneng aja gitu, istirahat ke bawah cuma minum teh botol. pas masuk gue langsung belajar buru-buru karena ulangan sosiologi, pas ulangan ya... insyaallah dapet bagus. targetnya sih 9,5 tp liat aja ntar, kalo udah dibagiin gue kasih tau deh, hehehe...

abis itu, ulangan pun selesai dan dilanjutkan pelajaran sejarah yang katanya ulangan juga. tapi si bapak agus ga dateng, jadi kita mikir kalo ulangan abis solat. blablablabla, lalu solat dan istirahat. gue keatas buat isengin si guru geografi teladan yaitu bapak farid. guru yang aneh, yang diomongin pasti tentang film-film yang berunsur bokep-bokep,hahaha.. abis isengin tuh guru, gue masuk kelas dan pak agus ternyata bener-bener ga ngajar kelas gue. gue pun seneng banget. hahaha.. nyampe rumah gue marah-marah karena stik drum gue yang satu ilang entah kemana. gue marah-marah dan akhirnya gue nulis ini.

Monday, August 11, 2008

Wet Tail in Syrian Hamsters by Rebekah Brittain

halo semua, ini salah satu artikel bagi pencinta hamster-hamster (termasuk saya sendiri). bagi yang punya Syrian Hamster, ini cocok banget buat lo semua. gue ambil artikel ini dari salah satu temen gue yg pencinta hamster juga, dia ngasih ini karena hamsternya mati disebabkan oleh wet tail. artikel ini bahasa inggris, yang ga ngerti, siapkan kamus aja. oke oke?

How does a Hamster get Wet-Tail?
Wet-tail, also know as Proliferative Ileitis, is a stress related bacterial disease which is very contagious. It occurs in small animals such as Syrian hamsters. (Dwarf hamsters do not get wet tail but the can suffer from diahrroea.) It is usually contracted when your pet is stressed, usually when you first get the pet. The hamster you get could already have Wet-tail, yet not all the symptoms are noticeable. Once a hamster gets Wet-tail, they should never be bred, as it could cause more stress, and the Wet-tail could be inherited by the offspring.

How does an animal get Wet-Tail?
Many stress related things can cause a hamster to get Wet-tail. They can easily become stressed from being handled too much (after just getting your hamster), being away from mother/siblings, change in diet, improper/inadequate cage cleaning, often, etc. There are many other reasons that hamsters can get Wet-tail.

A new, young hamster is most likely to contract Wet-tail, simply because they are young, and stressed at being put in a new, unfamiliar environment. Along with younger baby hamsters, long haired hamsters are also more likely to get the Wet-tail disease.

Other Bacteria that often play a role in Wet-Tail:
E. Coli
Campylobacter species
Cryptosporidium species
Chlamydia species

What are the Symptoms?
Wet-tail symptoms are not very noticeable for the first few days. It will usually take about 7 days for the symptoms to begin showing.

What to look for:
Watery diarrhea, foul smell
Wet, dirty tail area
Pet not grooming itself
Not eating/drinking
Looking dehydrated and lethargic
Walking with a hunched up back
Constantly sleeping
* Some more serious cases result in rectal prolapse

Without veterinary treatment, a hamster will usually die within 24 to 48 hours after the symptoms are noticed.

How do I treat my Hamster?
If you notice that your hamster has Wet-tail, you should take it to the vet immediately for a medical diagnosis and help. Some pet stores sell Dri-Tail Drops that you can buy to treat your pet. However it is common that the drops do not help, and sometimes even worsen the Wet-tail. A visit to a vet is the only responsible treatment.

If your hamster gets Wet-tail, you should soak the cage and accessories in a bathtub mixed with bleach and water. Then let the cage air dry and wash it again with dishwashing liquid. After this, your pet should be isolated. You need to clean the cage and accessories every 2-3 days to keep your hamster's home clean.

You also need to keep your hamster hydrated with fluids. Recommended is Pedialyte mixed with water. Also, when holding your sick hamster, you should wash your hands afterwards, as the bacteria can get spread to other pets. If you have taken your hamster to the vet, be sure to give them their medicine as prescribed. (If you are given any, you most likely will be.) It is also best to use the medicine until the bottle is empty.

Prevention
Since Wet-tail is stress related, it is best to make your new hamster completely at home. Before you purchase your pet, its new home should already be prepared. It is best to isolate your hamster for a week or two to make sure there is nothing wrong. Also, give your hamster a few days to get used to its new environment before handling it. If you have other animals, don't let them around your new hamster, as it could become scared and nervous.

If you find out that your pet has Wet-tail, you should either return the hamster, or take it to the vet. If you got your hamster from a store and you decide to return it, it is wise to get your money back and go somewhere else, rather than getting another animal from their stock. Most stores keep their animals together, so the others could also have Wet-tail.

Terima kasih atas perhatian nya
Wassalamualaikum wr. wb.

Senin, hari yang indah

Hey all, hari ini enaknya top banget deh. pelajaran pertama olahraga, gue disuruh tolak peluru dengan beban 5000000mg, brarti itu brapa kilo? itung sendiri. hehehe.. abis itu main basket dengan aksi-aksi bodoh si diles, selese main basket kita makan di kantin. tiba-tiba bapak joko pun bilang makannya dibawa ke kelas aja, ya rame-rame deh ke kelas. gue rada degdegan, soalnya pelajaran si ateng ada 11 anak yang remedial matematika. setelah ditunggu beberapa lama, guru piket dateng dan bilang kalo pak ateng ga masuk karena sakit perut. gue dalem hati udah seneng. sekitar 2 jam pelajaran kita main capsa di kelas sampe bosen. akhirnya istirahat dan menuju kantin. gue makan cuma cheetos, males makan nasi. pas bel masuk, udah males banget pelajaran ekonomi. gurunya bilang mau ada pertemuan dengan ortu murid, katanya sih 1 jam selese. ternyata sampe solat, gue ga belajar ekonomi. 2 jam pelajaran kosong lagi. abis solat, istirahat dilanjutkan pelajaran fiqih. pelajaran fiqih cuma praktek solat jama qasar doang. sisanya yang ngaggur pada dibelakang ngobrol.

dalam 1 hari penuh ini, gue sama sekali ga buka buku pelajaran lho! hahaha.. pulang langsung fotografi sampe jam 4, pergi ke ATM buat transfer duit, disuruh nyetir males, dan akhirnya gue makan gorengan di tengah jalan. sampe rumah gue pusing dan cape. akhirnya tidur deh. hahaha..

Thursday, August 7, 2008

Ganti Template yoo..

Ya, kalo kalian bisa lihat sekarang, blog gw udah mengganti template dikarenakan template yang lama itu terlalu dark. sekarang gw bikin agar lebih terang dan mudah dibaca. mata gw aja suka pusing kalo ngebaca blog dengan model template yang item itu. jadi pemirsa sekalian, saya atas nama Anangga Gunawan mengganti template yang baru ini dikarenakan mata pusing (lah ko muter-muter mulu ngomongnya?)

dan saya akan selalu update meskipun tidak setiap hari karena kesibukan saya selama ini, salah satu kesibukan saya adalah seperti tidur, makan, minum, dan bernapas setiap 3 detik sekali. Ya itu saja yang bisa saya sampaikan pada malam hari ini,

Wassalamualaikum wr.wb

Wednesday, August 6, 2008

Urban Legend Story Hikiko Trailer

Udah pada denger belom film Jepang yang berjudul Urban Legend Story Hikiko? Ini dia film Jepang animasi 3D yang bikin gue pengen banget nonton. Gue udah nonton setengah dari film nya, itu pun cuma preview nya doang. Pengen beli DVD nya, tapi cuma keluar di Jepun sana. Dan perilisan DVD nya di jepang pada tanggal 8-8-2008. Ayo yang mau ke Jepang, gue nitip DVD nya ya! hahaha...

Ini dia trailer film tersebut


seru ga? hehehe..

More Information:

都市伝説物語ひきこ・予告編
(Movie, Japan, 2008-08-08)

News@Jun 2008: Movie Release Dates:
2008-08-08, DVD
2008-03-27, Tokyo International Anime Fair 2008
2007 Summer, Original release date

1) Story: This is an 3D CG animated movie about Hikiko, who is a character from a Japanese urban legend. She was violently treated all the time by her parents and classmates at elementary school and She's extremely ugly due to the constant violence. To revenge, she caught specially elementary school students and drag them on the floor until they're badly mutilated.

When Revsersing Hikiko's full name 森妃姫子(Mori Hikiko) gives 引き籠もり(hikikomori), which means Social Withdrawal.

2) Staff: Original Writer, Writer, Driecor, CG Creator: 奇志戒聖 (Kishi Kaisei); Theme song: 君と(Kimito/With You) by 三玲(Mirei); Company: ANEC2) Staff: Original Writer, Writer, Driecor, CG Creator: 奇志戒聖 (Kishi Kaisei); Theme song: 君と(Kimito/With You) by 三玲(Mirei); Company: ANEC

3) *Spoiler(?): From the cast list (at official site), the family name of the little girl became the same as the little boy & the man. This might be due to a marriage relationship?